Politică

Dragnea: Dacă Iohannis nu o desemnează pe Shhaideh, ''prima dată'' ne vedem la CCR

Dragnea: Dacă Iohannis nu o desemnează pe Shhaideh,...

Autor: Liviu Dadacus

22.12.2016, 23:24 1700

Dragnea a fost solicitat, joi seara, la Antena 3, să detalieze declaraţia pe care a făcut-o la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desenării premierului, când a spus că Sevil Shhaideh este singura propunere de premier şi că ''dacă preşedintele nu acceptă, ne vedem în altă parte''.

'Prima dată, la CCR. Prima dată'', a răspuns Dragnea.

Întrebat care ar fi a doua variantă, liderul PSD a replicat: ''Eu sper să nu ajungem nici la CCR. Dar eu am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor: votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi face cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nu-l voi trăda. Pentru oricine este foarte simplu de înţeles ce am vrut eu să spun. Şi atunci, şi acum''.

Întrebat cum vede relaţia sa cu şeful statului, Klaus Iohannis, în condiţiile în care atât în campanie, cât şi ulterior lucrurile ''au părut ostile'', preşedintele PSD a răspuns: ''Hai să vorbim deschis. Cum adică să pară ostile? Ostile total, să fim serioşi''.

''Cred că aveţi dreptate. La 1 Decembrie eu păream că sunt după gard, nu era cert că eu sunt acolo după gard cu Tăriceanu şi Firea, păream că sunt acolo'', a completat Dragnea ironic, reiterând că relaţia sa cu Iohannis este una de ''ostilitate totală''.

Totodată el a precizat, în context, că nu intenţionează să beneficieze de protecţia SPP în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO