Politică

Dragnea: Iohannis intenţiona să o anunţe joi pe Shhaideh, s-a răzgândit după consultările cu Băsescu

Dragnea: Iohannis intenţiona să o anunţe joi pe...

Autor: Liviu Dadacus

22.12.2016, 23:13 51

''Eu din discuţia pe care am avut-o cu preşedintele ieri (miercuri, n.r), la consultări, mie mi-a dat impresia - şi nu numai mie, ci şi domnului Tăriceanu - că într-adevăr a doua zi voia să facă o nominalizare'', a spus Dragnea la Antena 3.

El a declarat că la consultările cu PSD-ALDE de miercuri Iohannis a afirmat că propunerea avansată – Sevil Shhaideh premier – este una bună.

''Eu vă spun ce a spus, cred că a fost surprins, multă lume a fost surprinsă, dar prima reacţie a fost <Este o propunere foarte bună pentru că o ştiu>. Am şi rememorat amândoi, amândoi am lucrat cu doamna Shhaideh. A spus că aşeaptă consultările cu toate partidele şi apoi va lua o decizie. Eu l-am întrebat dacă mâine, adică dacă azi (joi, n.r.) face anunţul şi a zis că vrea să termine consultările şi după aia. Părerea mea mea a fost că avea în intenţie ca azi (joi, n.r) să facă acest anunţ'', a relatat Dragnea.

Întrebat de ce s-a răzgâdit Iohannis, liderul PSD a răspuns: ''L-am urmărit pe Traian Băsescu când a ieşit de la consultări şi în stilul ăla securist, securistoid al lui Băsescu a lăsat să se înţeleagă că i-a dat nu ştiu ce informaţii preşedintelui Iohannis. Omul o fi făcut un pas înapoi, o fi zis <Hai să verificăm>, o fi văzut şi ce se întâmplă în presă, dar rezultatul nu e în regulă''.

După consultările cu Klaus Iohannis de joi, fostul preşedinte Traian Băsescu a menţionat legăturile soţului lui Sevil Shhaideh cu regimul de la Damasc, spunând că a abordat acest subiect cu şefului statului. ''Inclusiv o atenţionare legată de faptul că este căsătorită cu un om care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc am exprimat. Am spus maxim ce pot să spun public", a punctat Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO