Politică

Foiala crestin-democrata: Lupu alege Actiunea Populara, iar Chirita PNtCD

30.04.2003, 00:00 22

Formatiunile crestin-democrate extraparalamentare se agita din nou sub stindardul unificarii. Ca de obicei, regruparea nu se poate face fara un sacrificiu. De data aceasta victima este PPC.
Fostul presedinte Emil Constantinescu, presedinte al Comitetului National al Actiunii Populare, si Vasile Lupu, presedintele PPC, au lansat ieri un apel la unificare "prietenilor din PNtCD": "Facem apel catre PNtCD sa vina alaturi de noi in aceasta actiune, sa construim impreuna o miscare populara puternica, deschisa noului, capabila sa dea substanta unei adevarate opozitii democratice". Apelul celor doi lideri vine dupa o lunga perioada de tensiuni si negocieri esuate intre PNtCD, Actiunea Populara si PPC. Partidul condus de Vasile Lupu a negociat cu presedintele taranist Victor Ciorbea cateva luni revenirea in PNtCD, dar fara succes.  In randul taranistilor va reveni doar unul dintre liderii PPC, Calin Catalin Chirita, viceprimar al Capitalei. Neintelegerile cu Victor Ciorbea l-au determinat pe celalalt lider al PPC, Vasile Lupu, sa se orienteze catre Actiunea Populara, patronata de Emil Constantinescu. Lupu a estimat ieri ca fuziunea dintre Actiunea Populara si PPC va avea loc in septembrie. Orientarile diferite ale celor doi-Chirita si Lupu- vor duce la destramarea PPC, partid intregistrat juridic anul trecut, dupa o lunga si jenanta disputa pe stampile, conturi si patrimoniu, cu PNtCD, partid din care provine. Pe de alta parte, relatia dintre PNtCD si Actiunea Populara este ostila. Sa ne amintim ca toti membrii PNtCD care au sustinut Actiunea Populara- printre care Constantin Dudu Ionescu, Remus Opris- au fost suspendati din functiie de conducere din partid. PNtCD a negociat o fuziune separat cu UFD, cateva luni, dar si aceste discutii au esuat. UFD s-a reorientat ulterior catre PNL. Cel putin din aceste motive, apelul lansat ieri de Emil Constantinescu si Vasile Lupu, din comuna Barsanesti, Bacau, pare cel putin surprinzator si este greu de crezut ca va fi pus in practica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO