Politică

Fostul ministru de finante Ionut Popescu a ajuns consilier pe probleme economice al premierului Boc

Fostul ministru de finante Ionut Popescu a ajuns consilier pe probleme economice al premierului Boc

Popescu a revenit pentru a treia oara la Palatul Victoria, dupa ce a mai facut parte din guvernele Tariceanu si Isarescu

19.01.2009, 18:39 473

Fostul ministru al finantelor Ionut Popescu a fost numit ieri consilier de stat pe probleme economice al sefului Guvernului Emil Boc, au spus pentru Mediafax surse din guvern.

Popescu nu a comentat informatia, precizand pentru ZF ca nu va fi purtator de cuvant al Guvernulului. El a mai avut aceasta functie pentru cateva luni in 2000, in mandatul lui Mugur Isarescu. Dupa aceasta experienta, s-a reintors in mass-media la revista Capital, unde isi incepuse activitatea de ziarist.
In perioada 2001 - 2004 el a avut o relatie apropiata cu PNL, in special cu liderul de atunci Theodor Stolojan, care l-a numit consilier pe probleme economice, pozitie din care a sustinut introducerea cotei uni-ce de impozitare de 16%. In timpul campaniei electorale din 2004, el a fost purtator de cuvant al Aliantei Dreptate si Adevar. In intervalul ianuarie-iunie 2005, a ocupat postul de ministru al finantelor in Cabinetul Tariceanu.
In urma cu aproximativ doua saptamani el a spus ca nu isi doreste sa devina secretar de stat, dupa ce in cercurile puterii se vehicula informatia ca ar putea prelua sefia Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Conducerea institutiei a fost "alocata" PSD la impartirea functiilor in noua coalitie la guvernare.
Ieri, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a spus ca presedintele Tineretului Social Democrat Bucuresti, Bogdan Georgescu, este nominalizat pentru functia de presedinte al institutiei care administreaza societatile aflate in proprietatea statului.
"Bogdan Georgescu, presedintele Organizatiei de Tineret Bucuresti, nu este in sistemul Administratiei si Internelor si nu doreste in sistemul Administratiei si Internelor. Bogdan Georgescu este nominalizat pentru functia de presedinte la AVAS", a spus Vanghelie. Aceasta pozitie este vizata si de Mircea Ursache, care a mai fost presedinte al Autoritatii in perioada 2004-2005.
Georgescu este sustinut de organizatia PSD Bucuresti, controlata de Marian Vanghelie, iar Ursache de alti lideri ai partidului, spun surse din PSD. Ursache este in prezent unul din cei sase membri ai Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, unde a detinut si functia de presedinte in ultimele doua luni din 2007.
Georgescu a fost unul din directorii de campanie ai PSD Bucuresti pentru alegerile parlamentare. Ultimul presedinte al Autoritatii a fost Teodor Atanasiu, din octombrie 2006 pana la sfarsitul lui 2008.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO