Politică

Guvernul a decis concedierea a 55.000 - 60.000 angajaţi din sectorul public

01.07.2010, 09:42 97

Guvernul a decis, miercuri, disponibilizarea a aproximativ55.000 până la 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care ceimai mulţi, respectiv circa 54.000 persoane vor fi concediate dinadministraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei,Muncii, Educaţiei şi Agriculturii, informează Mediafax.

Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe bazastandardelor de cost, au declarat surse oficiale.

"Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, standardele de costîn administraţie, pe baza cărora vor fi disponibilizate circa54.000 persoane din sectorul public local, număr care poate depăşiînsă 59.000 angajaţi adăugând şi unele ministere. Cei mai mulţi,respectiv un nivel estimat de 53.432 angajaţi, vor fi concediaţidin administraţia publică locală, iar restul din patru ministereale căror structuri au fost analizate miercuri, respectivministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii", auarătat sursele.

Potrivit acestora, procedurile de concediere vor fi derulate înprincipal pe bază de ordonanţe de urgenţă, emise în zece zile.Aflaţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO