Politică

Guvernul înfruntă a zecea moţiune de cenzură de când Emil Boc este premier

Guvernul înfruntă a zecea moţiune de cenzură de când Emil Boc este premier

Autor: Iulian Anghel

20.12.2011, 00:00 105

Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol", depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, a fost citită ieri în Parlament şi va fi supusă votului joi.

Aceasta este cea de-a zecea moţiune de cenzură depusă împotriva Guvernului de când Emil Boc (foto) este premier. În toamna lui 2009 o moţiune de cenzură a condus la căderea guvernului Boc 1, dar rezultatul alegerilor prezidenţiale din decembrie 2009, când Traian Băsescu a câştigat un al doilea mandat, a făcut ca Emil Boc să rămână în continuare la Palatul Victoria.

USL a depus, săptămâna trecută, o moţiune de cenzură ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor. Moţiunea se intitulează "După 22 de ani, democraţia este în pericol", iar semnatarii susţin că scopul demersului puterii de a comasa alegerile din 2012 este, de fapt, fraudarea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO