Politică

Haşotti, PNL: Ca aliaţi, respectăm decizia PSD în cazul Geoană

Autor: Liviu Dadacus - Mediafax

13.11.2011, 16:37 86

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că liberalii, în calitate de aliaţi, vor respecta decizia PSD în cazul lui Mircea Geoană.

Haşotti a comentat astfel decizia adoptată duminică de Comisia de Integritate a PSD în cazul Mircea Geoană.

"Este decizia PSD. O respectăm ca aliaţi fideli şi cu încredere în USL", a spus Haşotti.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoanădin PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

El a menţionat că votul a fost 43 "pentru" şi cinci "împotrivă", precizând că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile ce pot fi aplicate.

Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

Şova a ţinut să ceară scuze pentru situaţia creată de anunţul Marianei Negoiţă, membră a Comisiei, privind decizia forului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Geoană a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului, adăugând că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO