Politică

Iohannis: Cu cât mai multă transparenţă, cu atât mai puţină corupţie. Este o ecuaţia simplă

Iohannis: Cu cât mai multă transparenţă, cu atât mai...

Autor: Cristi Citre

05.07.2016, 14:56 100

"Condiţiile performanţei în administraţie ar trebui căutate în transparenţă, integritate şi parteneriat. Acestea vor restabili încrederea între administraţie şi cetăţeni. Cu cât mai multă transparenţă, cu atât mai puţină corupţie. Este o ecuaţie simplă, dar care necesită responsabilitate şi voinţă. Nimic nu funcţionează fără integritate", a declarat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a vorbit şi despre nevoia unui "parteneriat între administraţie şi cetăţeni, dar şi unul între administraţia locală şi cea centrală". Iohannis a spus şi ce înseamnă în viziunea sa proiectul de ţară la care forţele politice din România s-au angajat să lucreze. ''Două obiective care nu au cum să lipsească din proiectul de ţară: reducerea decalajelor dintre regiunile României şi o administraţie publică eficientă, capabilă să pună cetăţeanul pe primul loc. Un elev care învaţă într-o şcoală din provincie să aibă condiţii decente şi şanse egale cu unul care învaţă într-un mare oraş", a explicat preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO