Politică

Iohannis retrimite în Parlament Legea Dragnea privind eliminarea unor taxe nefiscale

Iohannis retrimite în Parlament Legea Dragnea privind...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.12.2016, 15:25 99

"Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată, calmă la taxa radio şi taxa radio tv. Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie fie de renunţare, fie de păstrare, atunci sigur îmi va trimite forma adoptată atunci şi o voi promulga atunci”, a declarat Klaus Iohannis.

.”Eu am început această serie de dezbateri. Într-o oarecare formă, aceste dezbateri au continuat. Este posibil ca prin retrimiterea în Parlament – şi sper – să fie o dezbatere nu doar în societatea civilă, unde este foarte bine venită, ci în Parlament, unde trebuia să aibă loc din capul locului”, a mai spus Iohannis, întrebat dacă este nevoie de o dezbatere în societatea civilă a renunţării la taxa radio-tv.

El a mai spus că a promulgat deja legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 20/2016 privind creşterile salariale.

"Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 20/2016 privind creşterile salariale, în special din domeniul educaţiei şi sănătăţii a fost declarată constituţională şi în consecinţă legea care permite creşterea salariilor în educaţie şi sănătate a fost promulgată de mine astăzi (vineri – n.r.) şi va intra în vigoare de la începutul anului viitor", a adăugat şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO