Politică

IPP: Premieră în ultimii 23 de ani în Bucureşti - primarul va fi ales fără o dezbatere finală între candidaţi

IPP: Premieră în ultimii 23 de ani în Bucureşti - primarul va fi ales fără o dezbatere finală între candidaţi
07.06.2012, 14:57 1502

Campania electorală pentru Primăria Generală Bucureşti din 10 iunie vor fi primele din istoria postdecembristă a capitalei în care principalii candidaţi nu se vor confrunta într-o dezbatere electorală, anunţă Institutul Pentru Politici Publice (IPP).

Conform instituţiei, actualul primar al capitalei, Sorin Oprescu, a refuzat invitaţia la o dezbatere publică moderată de IPP, invocând "interesul scăzut al presei".

"Printr-o invitaţie lansată recent, Institutul pentru Politici Publice le-a propus celor doi candidaţi plasaţi pe primele locuri conform recentelor sondaje de opinie să se întâlnească într-o confruntare organizată de IPP. Silviu Prigoană a răspuns pozitiv invitaţiei", transmite IPP.

Contactaţi de ZF, responsabilii campaniei lui Sorin Oprescu au declarat că au primit invitaţia din partea IPP însă primarul Sorin Oprescu a făcut publice motivele pentru care nu doreşte o confruntare televizată, într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută.

În 2009 când candida la Preşedinţia României, având un interes direct să câştige cât mai multe voturi, acelaşi Sorin Oprescu era dezamăgit de lipsa de interes pentru o confruntare între contracandidaţi, precizează IPP.

Este pentru prima dată în ultimii 23 de ani când primarul capitalei va fi ales fără o dezbatere publică între principalii candidaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO