Politică

Judecătoarea care l-a arestat în 2009 pe Gigi Becali este noul consilier al premierului Ungureanu

Judecătoarea care l-a arestat în 2009 pe Gigi Becali este noul consilier al premierului Ungureanu

Autor: Mediafax

23.03.2012, 12:31 580

Judecătoarea Nicoleta Nolden, care a dispus în primăvara anului 2009 arestarea finanţatorului echipei de fotbal Steaua Gigi Becali, a fost numită de premierul Mihai Răzvan Ungureanu în postul de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

Anterior, Nicoleta Nolden (fostă Cristuş), judecător cu grad de curte de apel la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, a fost detaşată la Ministerul Afacerilor Externe şi a lucrat ca şi consul la Consulatul General al României din Bonn (Germania).

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii hotărâse de altfel detaşarea acesteia în cadrul MAE pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 februarie 2012.

În luna aprilie 2009, Gigi Becali a fost arestat pentru aproximativ două săptămâni, fiind acuzat de sechestrarea a trei presupuşi hoţi ai maşinii finanţatorului Stelei. Decizia de arestare a fost emisă de Judecătoria sectorului 1, condusă la acel moment de noul consilier al premierului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO