Politică

Klaus Iohannis, decorat de preşedintele Republicii Moldova

Klaus Iohannis, decorat de preşedintele Republicii Moldova

Autor: Departamentul Politic

13.01.2016, 18:47 87

"Distincţia i-a fost oferită domnului Iohannis în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova şi pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova", se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei moldovene.

La ultima întrevedere dintre cei doi înalţi demnitari, care a avut loc anul trecut, în iulie, la Suceava, şeful statului român, Klaus Iohannis, declara că România este "marea şansă" a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va continua să sprijine aspiraţiile europene ale acestui stat.

Iohannis a atras însă atenţia că Republica Moldova trebuie să facă eforturi susţinute privind procesul de reformare a statului, mai ales în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi combaterea corupţiei.

Întâlnirea dintre cei doi a fost urmată de o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui moldovean, din partea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO