Politică

La alegeri, PSD a luat partea leului

13.05.2003, 00:00 12

Alegerile locale partiale organzate duminica in 24 de localitati din 18 judete au fost pentru PSD "un succes", PSD adunat, in total, 45% din voturi, a declarat, ieri ministrul informatiilor publice Vasile Dancu.
El a spus ca, in 10 localitati, unde posturile de primar au fost castigate din primul tur PSD a castigat opt primarii iar UDMR 2. Dancu a apreciat ca acest lucru se datoreaza "calitatii" oamenilor pe care partidul i-a propus. Ministrul a mai aratat ca PSD a avut succes si in localitati din Ardeal care, traditonal, nu erau ale partidului de guvernamint. De exemplu, intr-o localitate din Ardeal, cu 80% populatie de etnie maghaira, candidatul PSD saa situat inaintea celul al UDMR. "E drept ca candadatul nostru este maghiar" a recunsocut Dancu. El a aratat, in legatura cu informatiile privind participareapreotilor la activitatea electorala in favoarea PSD, ca nu este interzis prin lege ca preotii sa-si exprime opinia politica si sa se implice in aceasta activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO