Politică

Liberalii au pus surdina schimbarii ministrilor cu probleme de imagine

Liberalii au pus surdina schimbarii ministrilor cu probleme de imagine

Crin Antonescu, aspirant in secret la fotoliul de sef al PNL, nu a avut succes cu propunerea sa de remaniere a Cabinetului

16.10.2007, 21:45 9

Antonescu, sustinut de senatorul Norica Nicolai, nu a facut nominalizari in timpul sedintei, insa pe lista neagra se aflau ministrul justitiei Tudor Chiuariu, ministrul muncii, Paul Pacuraru - ambii au dosare la DNA - si ministul invatamantului Cristian Adomnitei, care a inregistrat slabe performante la conducerea ministerului.
Propunerea lui Antonescu a fost supusa la vot, insa doar doua voturi au fost inregistrate in favoarea remanierii, in vreme ce majoritatea liderilor PNL s-au pronuntat pentru mentinerea actualei formule a cabinetului. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, Adrian Semcu, membru delegat al BPC, si Vlad Moisescu, membru BPC, s-au abtinut de la vot, potrivit unor surse din partid.
"S-a trecut la un vot pentru ca aceasta chestiune sa nu mai genereze in continuare speculatii si comentarii. Va spun foarte clar, a fost un vot covarsitor pentru a nu face o remaniere care nu se justifica din punct de vedere politic. Au fost 16 voturi impotriva remanierii, doua pentru si trei abtineri", a declarat premierul, dupa ce timp de mai bine de patru ore liberalii au stat in sedinta. Tariceanu a admis ca problemele create de cazul fostului ministru liberal al agriculturii Decebal Traian Remes - care a fost filmat primind un plic in care se presupune ca erau 15.000 de euro - au afectat imaginea partidului.
"Sigur ca acest caz Remes creeaza o problema de perceptie publica, dar acest lucru nu se rezolva prin remanierea Guvernului. Remanierea se justifica atunci cand exista ministri care nu au performanta, care au probleme de imagine publica, sau cand apare un candidat cu mai multi sorti de izbanda pentru a rezolva problemele unui minister", a adaugat liderul PNL. In timpul sedintei de partid, Tariceanu i-a laudat pe ministrii Adomnitei si Chiuariu, ale caror nume au fost vehiculate in presa printre "remaniabili".
De altfel, Tariceanu afirmase recent, la Iasi, ca nu considera necesara o remaniere, iar intr-un interviu difuzat, ieri, de RFI Romania, seful Executivului a afirmat ca prin schimbarea ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes, a facut remanierea guver-namentala, iar ceilalti membri ai Cabinetului au demonstrat ca sunt oameni "competenti" si "dedicati".
Tariceanu a vorbit ieri la RFI despre cazul Remes si a afirmat ca documentarul legat de ministrul agriculturii, Decebal Traian Remes, care a fost difuzat la mijlocul saptamanii trecute de televiziunea publica pare sa fie un film produs de institutia care se ocupa de instrumentarea cazului si ramane de vazut care a fost filiera prin care probele au fost prezentate public, a declarat premierul Tariceanu. "Ma abtin sa fac speculatii. In orice caz, asa cum a aratat acel documentar prezentat la televiziune, pare sa fie un film produs de institutia care s-a ocupat de instrumentarea cazului si ramane de vazut care a fost filiera prin care s-a ajuns sa fie dat publicitatii un set de 'probe', care nu ar fi avut ce sa caute decat in justitie, in fata instantei", a spus Tariceanu intr-un interviu difuzat luni de RFI Romania.
Ieri, presedintele postului public de televiziune, Alexandru Sassu, fost deputat PSD, a afirmat ca difuzarea casetei ce il avea drept subiect pe Decebal Traian Remes s-a facut cu incalcarea Constitutiei, iar decizia difuzarii ei pe post a fost luata exclusiv de directorul departamentului Stiri, Rodica Culcer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO