Politică

Lider PSD Cluj: Excluderea lui Geoană din PSD va întări partidul

Autor: Vasile Magradean

13.11.2011, 15:20 146

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, consideră că excluderea lui Mircea Geoană din partid va duce la întărirea formaţiunii şi că acesta, probabil, "nu a vrut să aungă la timp", referindu-se la ora stabilită pentru şedinţa CNAIM.

Remus Lăpuşan a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că excluderea lui Mircea Geoană din partid va duce la întărirea formaţiunii.

El s-a declarat convins că şeful Comisiei de Integritate a PSD, Dan Şova, a procedat corespunzător în cazul discutării cazului preşedintelui Senatului.

Lăpuşan a spus că preşedintele PSD, Victor Ponta, are nevoie de susţinerea tuturor membrilor partidului, nu de situaţii în care unii social-democraţi nu respectă deciziile conducerii PSD.

"Sunt convins că Dan Şova şi Comisia de Integritate au procedat corespunzător în cazul discutării cazului Mircea Geoană şi au fixat şedinţa la ora la care trebuia, dar, probabil, Mircea Geoană nu a vrut să ajungă la timp. Cred că PSD va ieşi întărit în urma excluderii lui Mircea Geoană şi nu vor fi probleme. Când s-a decis în BPN că trebuie înlocuit Geoană de la şefia Senatului, trebuia să se meargă înainte fără nicio ezitare, pentru că preşedintele Victor Ponta are nevoie de susţinere şi de sprijinul tuturor membrilor, nu de situaţii în care unii nu respectă deciziile conducerii", a conchis Lăpuşan.

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

El a menţionat că votul a fost 43 "pentru" şi cinci "împotrivă", precizând că, potrivit Statutului PSD, Comisia analizează faptele, eventualele încălcări ale Statutului şi stabileşte care sunt sancţiunile ce pot fi aplicate.

Întrebat ce i s-a reproşat, exact, lui Mircea Geoană, Şova a răspuns: "E o chestiune internă".

Şova a ţinut să ceară scuze pentru situaţia creată de anunţul Marianei Negoiţă, membră a Comisiei, privind decizia forului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Geoană a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului, adăugând că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO