Politică

Liderul USR Dan Barna: USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură

Liderul USR Dan Barna: USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură

Autor: Cosmin Pirv

30.08.2020, 11:48 58

USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură, a anunţat duminică liderul Uniunii, Dan Barna. El acuză PSD de iresponsabilitate, „pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel”.

„România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură”, a anunţat duminică, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o „dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel”.

Acesta aminteşte că argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că ţara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta şi că, la vremea aceea, inclusiv parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Dan Barna susţine că România nu a scăpat de Covid şi că, în perioada următoare, trebuie gestionată deschiderea anului şcolar.

„Mâine (luni-n.r.) voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moţiunii care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat”, a mai scris liderul USR pe reţeaua de socializare.

Conducerile reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis ca moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, semnată de 205 senatori şi deputaţi, să fie dezbătută şi votată luni, într-o şedinţă care va începe la ora 14.00.

AFACERI DE LA ZERO