• Leu / EUR4.7748
  • Leu / GBP5.7369
  • Leu / USD4.4026
Politică

Liviu Dragnea anunţă finalizarea procedurii pentru creşterea salariului minim în construcţii: „Am încercat să convingem românii să muncească la ei acasă”

Liviu Dragnea anunţă finalizarea procedurii pentru creşterea salariului minim în construcţii: „Am încercat să convingem românii să muncească la ei acasă”

Autor: Alexandru Costea

19.04.2019, 18:35 283

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Botoşani, că Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Finanţelor a identificat sursele financiare pentru acoperirea diferenţelor de finanţare pentru creşterea salariului minim în construcţii, săptămâna viitoare urmând să se finalizeze procedura.

"Creşterea salariului minim în construcţii este o măsură adoptată la solicitarea celor din construcţii şi este foarte bine pentru că se confruntau cu o mare problemă, şi anume cu lipsa forţei de muncă şi am încercat să convingem românii să muncească la ei acasă. În această perioadă s-a lucrat de către Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Finanţe şi reprezentanţi ai autorităţilor locale pentru a se identifica sursele financiare pentru a se acoperi aceste diferenţe şi s-au identificat şi cred că săptămâna viitoare se finalizează şi procedura prin care aceste proiecte pot fi upgradate cu această diferenţă de preţ. Rovana Plumb cred că a început discuţiile la Comisia Europeană pentru a putea interveni şi pe proiectele europene", a afirmat Liviu Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă a organizaţiei PSD Botoşani.

Acesta a spus că motivul pentru care firmele de construcţii se retrag din licitaţiile pentru proiecte este creşterea preţului la bitum.

"Principalul motiv pentru care s-au retras (din licitaţii-n.red) aici este preţul bitumului, care a explodat, ceea ce nu are legătură cu OUG 114. Are legătură cu faptul că, din păcate, în România, de ceva timp, nu se mai produce bitum şi există una sau două surse de bitum maxim din exterior. Au văzut că programul de investiţii din România creşte foarte serios şi au mărit preţul la bitum şi sper să găsească, dacă reuşesc să găsească, o formulă pentru a mări preţul contractelor pe baza acestui preţ care cred că a crescut de la simplu la dublu. Asta este cea mai mare problemă de fapt cu care ne confruntăm", a susţinut preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

CUM VEDEȚI ZIARUL FINANCIAR PESTE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7748
Diferență: 0,1132
Ieri: 4.7694
Azi: 4.4026
Diferență: 0,0591
Ieri: 4.4000
Azi: 5.7369
Diferență: 0,1257
Ieri: 5.7297
Azi: 4.4844
Diferență: 0,0089
Ieri: 4.4840