Politică

Liviu Dragnea, noul şef al PSD

Liviu Dragnea, noul şef al PSD

Autor: Roxana Preda

22.07.2015, 18:40 728

 Liviu Dragnea a fost ales şef interimar al PSD de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, potrivit unor surse social-democrate obţinând 65 de voturi "pentru" la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

Liviu Dragnea a declarat, imediat după vot, că va veni cu un plan de acţiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne preşedintele Consiliului Naţional şi va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democraţii vor face tot ce le stă în putinţă ca Victor Ponta să rămână premier, acesta fiind susţinut de toţi membrii de partid.

Dragnea, care până acum a ocupat funcţia de coordonator politic, a precizat că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD şi de faptul că împreună vor asigura guvernarea.

Întrebat în legătură cu faptul că Ponta nu a votat, Dragnea a spus "până la urmă, este o soluţie rabinică".

Victor Ponta a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit şedinţa, pe motiv că avea o întâlnire şi se va întoarce.

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului, a declarat că l-a votat pe Liviu Dragnea, iar congresul va avea loc în noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO