Politică

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, după discuţiile pe buget: Vreau ca o sumă importantă din bugetul serviciilor să fie mutată la Sănătate

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, după discuţiile pe...

Autor: Departamentul Politic

03.02.2019, 18:47 314

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru nişte programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanţă şi siguranţă naţională. La fel şi programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a mai discutat cu membrii de partid şi despre modul de organizare şi de acţiune al senatorilor şi deputaţilor PSD.

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creştere de 4,8% faţă de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 604 milioane lei, cu o creştere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creştere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creştere cu 8,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO