Politică

Liviu Dragnea: UDMR a solicitat un post de secretar de stat la Cultură; mi se pare o idee bună

Liviu Dragnea: UDMR a solicitat un post de secretar de...

Autor: Liviu Dadacus

03.01.2017, 18:51 218

"A fost o solicitare care mi se pare corectă - la Ministerul Culturii, preluând modelul de la Ministerul Educaţiei, să fie înfiinţat un post de secretar de stat pentru cultura minorităţilor naţionale. Mi se pare o idee bună şi cred că premierul desemnat va fi de acord. Mâine (miercuri, n.r.)când vor stabili Legea de organizare ş funcţionare a guvernului, o să ţinem cont de asta”, a spus Dragnea.

El a făcut această declaraţie după ce a participat, împreună cu liderii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, şi premierul desemnat Sorin Grindeanu, la întâlnirea cu conducerea UDMR, la Palatul Parlamentului.

El a mai arătat că preşedintele UDMR Hunor Kelemen, le-a transmis lui, liderilor ALDE şi premierului desemnat că "în principiu", UDMR susţine Guvernul Grindeanu, urmând să dea în grupurile parlamentare ale Uniunii şi un vot în acest sens.

"S-a discutat despre votul pentru învestitură, urmând ca după instalarea Guvernului protocolul de colaborare parlamentară să intre efectiv în aplicare şi, punctul, pe fiecare proiect de lege, dacă e în acord cu programul lor politic şi legislativ, să avem o colaborare care să se materializeze în legi pe care să le susţinem împreună, inclusiv pe cele care vin de la guvern", a mai spus Dragnea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO