Politică

Lucian Bolcaş a refuzat numirea la Curtea Constituţională

Lucian Bolcaş a refuzat numirea la Curtea Constituţională

Autor: Cristian Fierbinteanu

16.12.2013, 11:59 791

El a spus că a luat decizia pentru ca s-au asociat numelui său "acuzaţii nefondate", catalogând drept "o mârşăvie" atacurile la adresa sa.

"Premierul a înţeles punctul meu de vedere şi îi mulţumesc", a spus Bolcaş.

El a adăugat că acuzaţiile neîntemeiate la adresa sa se resfrâng asupra celor care l-au susţinut.

Lucian Bolcaş, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, a venit la sediul Guvernului, pentru o discuţie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare "inadmisibil" să fie numit la CC "un om cu mentalitatea" acestuia.

"Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn", a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Preşedintele a menţionat că legea Curţii Constituţionale spune că un nou judecător depune jurământul în faţa preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO