Politică

Mircea Ursache este noul lider al PSD Bucuresti

09.08.2004, 00:00 43

Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), este noul lider al filialei PSD, Bucuresti, organizatie condusa pana recent de ministrul Dan Ioan Popescu. Ursache a fost ales in aceasta functie, precum si director al campaniei electorale la PSD Bucuresti, la sfarsitul saptamanii, cu unanimitate de voturi, fiind sustinut de presedintele partidului Adrian Nastase. Sedinta a avut loc in absenta lui Dan Ioan Popescu, care si-a depus mandatul de presedinte al organizatiei din cauza rezultatelor modeste obtinte de partid la alegerile locale.
Inainte de alegerea lui Mircea Ursache lider al filialei Capitalei, surse din partid afirmau ca exista retineri din partea unor membri ai organizatiei. Erau aduse in discutie criticile la adresa partidului pe care Ursache le-a facut in momentul in care a plecat la ApR, formatiune politica in infiintata in 1997, prin schindarea PDSR, de catre Theodor Melescanu. Noul lider al PSD Bucuresti a clarificat, din punctul sau de vedere situatie. El a afirmat, la sfarsitul saptamanii, ca in perioada 1997-1998 a renuntat la calitatea de membru al PSDR, inscriindu-se in ApR, din cauza modului defectuos in care partidul a organizat campania electorala din 1996, soldata cu pierderea alegerilor. Ursache a mai spus ca in calitate de membru ApR i-a criticat pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase, dar ca acest critici nu vizau "defecte personale", ci se refereau la modul in care a fost gandita campania electorala din 1996 a PDSR. 
Prezent la sedinta filialei Bucuresti, Adrian Nastase a facut apel la solidaritate si spirit de echipa in organizatie, aratand ca este momentul sa se stanga randurile. "Unii colegi nu au inteles, de-a lungul acestor ani, nevoia unui dialog care sa permita bucuria, satisfactia si intelegerea acelui care are o problema si a fost ascultat", a spus Nastase. Totodata, presedintele PSD a tinut sa precizece ca partidul conduce in sondaje, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Metro Media Transilvania, si ca efectul "bulgarelui de zapada" inregistrat la alegerile locale (cand PSD a inregistrat un regres) s-a oprit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO