Politică

Mischie a dat in judecata PSD si ii cere daune morale

12.11.2004, 00:00 13

Fostul lider PSD Gorj, Nicolae Mischie a dat in judecata Partidul Social Democrat, pentru folosirea, intr-un clip electoral, a imaginii sale iesind din sediul PNA, in timp ce vocea lui Adrian Nastase spune: "Am declansat lupta anticoruptie cu ajutorul PNA". Biroul de presa al PSD a anuntat ca nu comenteaza inca declaratia lui Mischie.
"Am dat in judecata partidul pentru ca trebuie sa imi scot si eu banii pentru campanie de undeva. Si, ce este mai important, se incalca legea electorala, care interzice difuzarea unor clipuri sau informatii defaimatoare la adresa candidatilor", a declarat, ieri, Nicolae Mischie, citat de Mediafax.
Mischie candideaza ca independent pentru Camera Deputatilor si mentioneaza ca, atata timp cait nu exista o decizie a justitiei impotriva sa, folosirea imaginii sale de catre PSD reprezinta o greseala.
Fostul lider al PSD Gorj nu a mentionat cuantumul daunelor solicitate, dand insa asigurari ca "la acest caz se lucreaza, pentru ca lucrurile nu pot sa ramana asa".
Nicolae Mischie a fost exclus din PSD inaintea alegerilor locale, intr-o actiune mai ampla a partidului de restructurare interna. La acel moment, conducerea PSD a considerat ca Mischie, calificat de presa "baron de Gorj", ar periclita imaginea partidului si sansele in judet la alegerile locale.
Mischie a fost in atentia Parchetului National Anticoruptie. A fost anchetat pentru modul in care si-a dobandit titlul de profesor universitar si nu pentru modul in care a gestionat fondurile publice, unde planau, de fapt, unele semne de intrebare.
La sfarsitul anchetei, PNA a precizat ca nu are dovezi care sa-l incrimineze pe Mischie.
Candidatura lui Mischie ca independent, pentru un mandat parlamentar, a fost contestata de deputatul PSD de Gorj Scarlat Iriza. Contestatia a fost insa respinsa de Tribunalul Gorj. Iriza a invocat faptul ca pe lista cu semnaturi pentru sustinerea candidaturii lui Mischie se afla semnaturi false, depunand in acest sens si o plangere la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj.
Scarlat Iriza candideaza si el pe locul patru pe listele din Gorj ale Uniunii Nationale PSD + PUR, loc pe care partidul l-a considerat eligibil pana cand Nicolae Mischie si-a anuntat propria candidatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO