Politică

Mischie arata cu degetul la coruptii din '96-2000

20.03.2003, 00:00 15

Nicolae Mischie a declarat, ieri, ca fenomenul de coruptie "nu este specific membrilor PSD", insa a recunoscut ca si partidul de guvernamant are oameni care ii creeaza probleme in materie de coruptie. Liderul PSD Gorj a tinut insa sa precizeze ca "mult mai multi corupti exista la celelalte partide".
Mischie a precizat ca la ultima sedinta de la Bucuresti a conducerii PSD a aflat ca fostii guvernanti "au furat din vistieria tarii" peste patru miliarde de dolari.
In mai multe randuri, premierul Adrian Nastase a precizat ca la preluarea mandatului, Guvernul sau a gasit o datorie externa cu patru miliarde de dolari mai mare decat cea din 1996, cand PDSR a pierdut alegerile.
Seful pesedistilor gorjeni a declarat insa ca banii respectivi au fost readusi acum in buget de actualul partid aflat la putere, princresterea economica de zece%.
Nicolae Mischie a spus ca presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, deputatul Ion Stan, "are mult mai multe informatii in acest sens". Liderul PSD Gorj crede ca lupta impotriva corupiei va trebui sa ii aiba in vizor pe cei care "au praduit economia tarii, nu pe cei care au fost si ei implicati in cazuri marunte, de cateva mii de dolari".
Publicarea celor mai semnificative cazuri de coruptie in presa ar avea menirea sa demonstreze ca partidul aflat la putere doreste sa combata acest fenomen, mai sustine Mischie. Mediafax 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO