Politică

Nume sonore, incluse pe Lista rusinii prezentata de revolutionari

20.01.2005, 00:00 68

Organizatii de revolutionari din mai multe orase ale tarii au prezentat ieri o "Lista a rusinii" pe care apar numele mai multor persoane publice, unele aflate in structurile de conducere ale Armatei, Politiei sau in functii de demnitate publica. Toate aceste persoane sunt acuzate de organizatiile de revolutionari ca au reprimat Revolutia din 1989.
Pe "Lista rusinii" apar numele fostului presedinte, Ion Iliescu, a fostului premier, Petre Roman, al primarului de Constanta, Radu Mazarea, precum si al unor persoane care se afla in functii publice. Se regasesc, de pilda, numele sefului Armatei, generalul Eugen Badalan, al consilierului presedintelui Basescu, generalul Constantin Degeratu, ale chestorilor principali, Toma Zaharia si Dumitru Sorescu.
Asociatiile de revolutionari din Timisoara si Cluj i-au acuzat pe seful Armatei, Eugen Badalan, si pe consilierul de la Cotroceni, Constantin Degeratu, ca au participat la reprimarea revolutionarilor. Au fost cerute demisiile celor doi din functiile publice pe care le detin. In urma cu doua zile, generalul in rezerva Constantin Degeratu a declarat ca in timpul Revolutiei nu a avea nici o functie in Armata si ca a avut "o contributie pozitiva" in timpul evenimentelor din 1989.
Asociatiile bucurestene ale revolutionarilor i-au trecut pe "Lista rusinii" pe secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul principal, Toma Zaharia, si pe prim adjunctul Dumitru Sorescu.
Revolutionarii afirma ca nu poate fi cunoscut adevarul despre Revolutie atata vreme cat in functii publice cheie se vor regasi oameni care i-au reprimat pe revolutionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO