Politică

Oprea preia interimatul la Interne, PNL propune un nou ministru la 1 februarie

Oprea preia interimatul la Interne, PNL propune un nou...

Autor: Departamentul Politic

23.01.2014, 15:49 118

"Am vorbit cu preşedintele ţării şi i-am făcut propunerea ca, pe o perioadă de interimat, vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Ministerului de Interne. De asemenea, am discutat cu copreşedintele USL, Crin Antonescu, şi cel mai probabil în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru numirea unui nou ministru de Interne", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX, după demisia lui Radu Stroe din postul de ministru, că Gabriel Oprea va asigura interimatul.

Ponta a adăugat că doreşte să se alăture mesajului lui Stroe adresat celor care îşi fac datoria zilnic în diverse structuri şi instituţii de salvare a vieţilor, "atâtea câte pot fi salvate"- pompieri, SMURD, poliţişti, jandarmi -, arătând că aceştia nu merită, în ansamblu, un vot de blam pentru ce s-a întâmplat în cazul accidentului aviatic de luni.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a precizat, joi, că a decis să îşi depună demisia în semn de onoare, pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO