Politică

PD cere Guvernului sa nu vanda casele de protocol

19.02.2004, 00:00 11



Ioan Oltean, vicepresedinte al Partidului Democrat, a cerut, ieri, Guvernului sa renunte la ordonanta prin care a permis vanzarea caselor din patrimoniul de protocol. Oltean a cerut, de asemenea, PSD sa faca publice numele celor carora le-au fost inchiriate casel de protocol din custodia RAOPPS.

In opinia celor de la PD, intentia guvernului ar fi, de fapt, de a oferi spre vanzare aceste case celor care fac parte din nomenclatura actuala - oamenii de la PSD si clientii lor politici.



Ioan oltean sustine ca guvernul a avut aceasta intentie de mai multa vreme si ca si-ar fi pregatit pasii treptat. In acest scop, el a adus ca argumente cateva decizii ale puterii. In primul rand, trecrea acetor case din proprietatea publica in proprietatea privata a statului, pentru a putea fi vandute mai usor. Apoi, transferarea, in 2001, a mai multor vile si apartamente din administrarea Locato (compania de stat care intretinea o parte din aceste imobile), in cea a primariilor de sector (controlate de PSD). Astfel, au putut fi ocupate casele respective de ceea ce Oltean a numit "clientele" PSD. A urmat apoi un alt pas - comasarea Locato cu RAPPS, cu prevederea ca aceste imobile pot fi vandute. Oltean a amintit ca, la interventia opozitiei, ordonanta pe care am enumerat-o la urma a fost modificata in Parlament. Numai ca Guvernul, in ultima sedinta, a modificat expres ordonanta respectiva, la un an distanta, permitand vanzarea caselor de protocol.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO