Politică

PD-L cauta febril candidati pentru primariile Capitalei

PD-L cauta febril candidati pentru primariile Capitalei

Adriean Videanu va intra in cursa pentru Primaria Generala doar intr-o situatie extrema

09.01.2008, 18:26 16

PD-L isi cauta candidati pentru Primaria Generala a Bucurestilor si pentru primariile de sector, in conditiile in care primarul general Adriean Videanu nu mai doreste un al doilea mandat.
Variantele ce vor fi luate in calcul in vederea stabilirii candidatului care sa intre in cursa pentru Capitala sunt: viceprimarul Razvan Murgeanu, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, Adriean Videanu, omul de afaceri Silviu Prigoana si, mai nou, secretarul general PD-L,Vasile Blaga. Videanu nu ar mai vrea sa candideze si in aceste conditii PD-L si-a intors ochii spre Vasile Blaga. Dar, potrivit unor surse din partid, acesta ar dori un post in viitorul Cabinet (daca PD-L castiga alegerile generale). Liviu Negoita nu ar dori sa continue la sectorul 3.
In urma discutiilor la nivelul conducerii partidului, sunt luate in calcul candidaturile la alegerile locale din Bucuresti ale primarilor Liviu Negoita - daca nu candideaza la primaria generala la sector 3 si Cristian Poteras (sector 6), ale viceprimarilor generali Razvan Murgeanu, in cazul in care nu vrea sa candideze la primaria generala, (sector 1) si Ionut Popa (sector 5) si ale viceprimarilor de sectoare Dan Ionescu (sector 2) si Radu Silaghi (sector 4).
In conditiile in care Vasile Blaga si Liviu Negoita nu vor accepta o eventuala propunere de candidatura, iar Razvan Murgeanu va fi desemnat la sectorul 1, Adriean Videanu ar putea reveni asupra deciziei sale - neoficiale, deocamdata - de a nu mai candida inca un mandat la Primaria Capitalei.
Daca Murgeanu va fi desemnat insa, candidat pentru Primaria Generala, PD-L l-ar putea desemna pe Vasile Gherasim pentru castigarea Primariei Sectorului 1.
PD-L va comanda, luna aceasta, un sondaj intern, la nivelul Bucurestiului, cu mai multe variante de posibili candidati la Primaria Generala, pentru a-l desemna pe cel mai bine plasat candidat al acestei formatiuni in cursa pentru fotoliul de primar general.
Acestea au aratat ca, in functie de rezultatele cercetarii sociologice, democrat-liberalii vor evalua posibilitatea ca actualul primar general sa intre in competitia electorala pentru inca un mandat, desi sansele ca acest lucru sa se intample sunt foarte mici, asta pentru ca Adriean Videanu ia in calcul retragerea din cursa electorala pentru obtinerea unui nou mandat.
PD-L va apela, de asemenea, la sondajele de opinie si pentru stabilirea candidatilor formatiunii pentru sectoarele Capitalei, cercetarile sociologice urmand a fi comandate pana in data de 15 ianuarie, astfel ca rezultatele sa ajunga pe masa conducerii pana la sfarsitul lunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO