Politică

PD refuza sa urce dealul Cotrocenilor

07.07.2004, 00:00 15

Opozitia priveste cu retinere initiativa presedintelui Ion Iliescu de a initia consultari la Cotroceni, dupa alegeri. Partidul Democrat a anuntat ieri ca nu doreste si nu are ce sa discute cu seful statului despre rezultatul alegerilor. "Ce sa discutam cu presedintele Iliescu? Este el presedintele PD? Analiza alegerilor ne-o facem singuri, nu avem nevoie de tatuc", a spus Traian Basescu, presedintele PD. Basescu il acuza pe presedintele Ion Iliescu ca pregateste un mesaj de "inselare a electoratului".  Potrivit lui Basescu, prin atitudinea sa, seful statului incearca sa transmita alegatorilor ceva de genul "mai electorat, va indreptati pe un drum gresit; prefigurati schimbarea; nu mai schimbati nimic, ca-i schimb eu pe astia".
 La randul sau, Actiunea Populara, partidul condus de fostul presedinte Emil Constantinescu, apreciaza ca seful statului incalca Constitutia si nu dovedeste neutralitate politica intrucat se implica in politica PSD. "Prin implicarea sa directa in organizarea si functionarea PSD, Ion Iliescu se reprezinta numai pe el insusi si pe fidelii sai din PSD, in incercarea de a pune din nou mana pe partid", sustine formatiunea lui Emil Constantinescu. Actiunea Populara arata ca intre prerogativele prezidentiale nu figureaza grija fata de functionarea unui partid politic.
Presedintele Ion Iliescu s-a intalnit luni cu conducerea PSD pentru a face bilantul acestui partid la alegeri si pentru a analiza masurile de restructurare interna. Dupa intalnirea cu PSD, purtatorul de cuvant al presedintelui, Corina Cretu, a spus ca seful statului va chema la consultari si partidele de opozitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO