Politică

PNA confirma: dosarul lui Basescu, redeschis

11.02.2003, 00:00 16

Parchetul National Anticoruptie (PNA) a cerut presedintelui Romaniei, acum cateva saptamani, declansarea urmaririi penale impotriva a trei fosti ministri ai Transporturilor in dosarul privind flota romana, a confirmat, ieri, agentiei Mediafax, purtatorul de cuvant al PNA, Gabriela Neagu.
Ancheta desfasurata de politistii constanteni - sub supravegherea PNA - ii vizeaza pe Traian Basescu, Aurel Novac, Paul Teodoru, toti fosti ministri ai Transporturilor, precum si alte persoane care au fost implicate in vanzarea unor nave din flota romana, la inceputul anilor '90, dupa restructurarii companiei Navrom, din care au rezultat trei companii Petromin, Navrom si Romline.
Impotriva fostilor ministri ar exista indicii ca ar fi comis infractiunea de abuz in serviciu contra interesului public.
Conducerea PD,  a adoptat, ieri, o rezolutie prin care apreciaza ca reinstrumentarea dosarului "Flota" privitor la Traian Basescu reprezinta "un atac" la adresa PD, a declarat vicepresedintele acestui partid Emil Boc. Opinia democratilor este argumentata de faptul ca, legat de dosarul Petromin, Traian Basescu si-a prezentat demisia din Parlament in 1995, pentru a fi audiat de o guvernare "cu aceeasi culoare politica" ca si cea din prezent, actiune fara precedent in istoria constitutionala a Romaniei.
"Explicatia este simpla: actualii guvernanti doresc sa atace PD din toate pozitiile, de jos in sus si de sus in jos", afirma Boc. "Ii asiguram ca nici una dintre cele doua campanii nu va reusi", a spus Boc.
In replica, secretarul general al PSD Cozmin Gusa a respins ideea ca ar fi vorba despre o comanda politica, apreciind ca este bine ca PNA a decis sa verifice dosarul flotei, in care sunt implicati fostii ministri ai Transporturilor Traian Basescu, Aurel Novac si Paul Teodoru.
"Cred ca este bine sa se verifice cu exactitate toate acele lucruri legate de flota, pe care Traian Basescu le-a negat si le-a prezentat ca pe o zona de lupta politica", a afirmat Gusa. El a adaugat ca PNA nu este o structura politica, ci o structura independenta a justitiei si ca ancheta este extinsa atat la fosti ministri ai PNtCD, cat si ai PDSR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO