Politică

PNL: intalnirile Nastase-filialele PSD, "un simulacru justitiar"

20.02.2003, 00:00 12

Intalnirile presedintelui PSD Adrian Nastase cu liderii filialelor locale ale partidului de guvernamant reprezinta "un simulacru justitiar, o ceremonie fastuoasa de spalare a imaginii baronilor PSD", a apreciat, ieri, purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu.
"Prin pelerinajul baronilor locali la sediul PSD din Kiseleff, partidul de guvernamant a realizat o telenovela de calitate indoielnica si nicidecum nu a aratat ca vrea sa starpeasca coruptia", a declarat Nicolaescu.
Conducerea PSD a avut discutii cu 22 de filiale ale partidului. Seria acestor intalniri a continuat, ieri, dupa amiaza. Prin aceste discutii, conducerea PSD a dorit sa cunoasca problemele filialelor locale si sa discute cu liderii locali asupra carora planeaza acuzatii privind implicarea in unele cazuri de coruptie. In urma discutiilor cu majoritatea filialelor conducerea PSD a constatat doar probleme minore la nivel local.
In acest context, purtatorul de cuvand al formatiunii liberale a spus ca in urma actiunii organizata de Nastase, baronii locali au iesit cu fata curata, iar liderul PSD a dat un semnal ca face curatenie in partid. "In scenariul lui Nastase s-a strecurat un personaj demonic, interpretat de procurorii PNA, care l-au arestat pe vicepresedintele PSD Arad, Gheorghe Medintiu", a subliniat Nicolaescu.
Deputatul liberal considera ca arestarea lui Medintu chiar in seara in care seful filialei Arad, Dorel Popa, declara ca intreaga organizatie locala este "curata ca lacrima", reprezinta cele mai bune dovezi ale lipsei de buna-credinta si de seriozitate din partea PSD.
"Atitudinea liderului PSD si a sefilor de filiale arata ca lupta impotriva propriilor corupti nu este decat o noua farsa de prost gust. Modul in care PSD sfideaza populatia Romaniei nu poate ramane nesanctionat de electorat", a subliniat Nicolaescu. "PSD nu sunt nici capabili si nu au nici vointa necesara pentru a curata partidul de corupti", a conchis liderul PNL. (mirela.luca@zf.ro)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO