Politică externă

Al-Qaida revendica pana de curent din SUA

20.08.2003, 00:00 13



Brigazile Abu Hafs din cadrul retelei Al-Qaida au revendicat responsabilitatea pentru pana de curent produsa la sfarsitul saptamanii trecute, in nordul Statelor Unite, intr-un comunicat publicat ieri de cotidianul britanic de limba araba, al-Hayat.



Comunicatul Brigazilor Abu Hafs face referire la operatiunea Quick Lightning de pe teritoriul "tiranului acestei generatii" si este cel de-al treilea emis de acest grup, primele doua revendicand atacul din Kenya impotriva unui avion israelian, anul trecut, si atentatul impotriva Hotelului Marriott din Jakarta, din iulie.



Documentul precizeaza ca, actionand conform ordinelor lui Usama Bin Laden, privind comiterea de atacuri impotriva economiei americane, Brigazile au vizat doua centrale electrice de pe coasta de est a Statelor Unite, relateaza Middle East Media Research Institute. De asemenea, in comunicat sunt respinse declaratiile facute de oficiali americani si canadieni in legatura cu cauzele penei de curent si se arata ca actiunea a fost un cadou pentru poporul irakian.



Cotidianul britanic de limba araba al-Hayat, cu sediul la Londra, a publicat extrase din comunicatul transmis de Al-Qaida, obtinut de pe pagina electronica a International Islamic Media Center.



"Criminalul Bush si acolitii sai trebuie sa stie ca pedeapsa este rezultatul actiunii luptatorilor lui Allah, care au intrerupt curentul in aceste orase si au intunecat vietile americanilor asa cum au facut ei cu vietile musulmanilor din Irak, Afganistan si Palestina", mentioneaza comunicatul, care sugereaza ca americanii nu vor avea liniste pana ce nu vor elibera toti membrii Al-Qaida arestati, inclusiv pe seicul Omar Abdulrahman, si pana nu se vor retrage din teritoriile musulmane, mai ales din Ierusalim si Kashmir.



Autorii textului precizeaza ca actiunea lor viza activitatea Bursei din New York si activitatea Natiunilor Unite, considerata un inamic al islamului.



Documentul precizeaza, de altfel, ca acesta nu a fost atentatul cu care Al-Qaida ameninta Statele Unite, insa urmeaza un "cadou" din partea lui Usama Bin Laden pentru Casa Alba. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO