Politică externă

Asasinatul de la Sofia, reglare mafiota de conturi

06.11.2003, 00:00 12

Un bulgar implicat in traficul de droguri a fost asasinat ieri, la Sofia, in imediata apropiere a Ambasadei romane in Bulgaria.
Personalul Ambasadei Romaniei la Sofia nu a fost afectat de incident, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Cosmin Dobran. El a precizat ca incidentul s-a produs in apropierea cladirii si, conform declaratiilor ambasadorului Constantin Grigorie, personalul si cladirea ambasadei nu au fost afectate. Probabil a fost o rafuiala intre doua bande locale, nu de o actiune care sa aiba legatura cu activitatea diplomatica, a apreciat oficialul MAE. Bulgarul asasinat in imediata apropiere a ambasadei romane de la Sofia era implicat in traficul de droguri, avand legaturi cu un influent personaj al lumii interlope locale, asasinat in urma cu doi ani, relateaza Mediapool.Evgheni Stefanov, de 34 de ani, a fost impuscat, in fata unei sali de fitness, situata la 50 de metri de cladirea Ambasadei romane.Doua persoane neidentificate au deschis focul, dintr-un automobil in miscare, asupra lui Stefanov si a garzii sale de corp, in momentul in care acestia coborau dintr-un jeep, in fata salii de fitness. Stefanov a fost ucis pe loc, iar garda sa de corp a fost ranita grav.Potrivit saptamanalului 168 Ceasa, Stefanov era una dintre persoanele care detin controlul asupra traficului de heroina pe ruta Turcia a€“ Europa Occidentala. Secretarul general al Ministerului de Interne, Boiko Borissov, a declarat, pentru un post local de radio, ca persoana ucisa avea cazier. Politia investigheaza locul crimei insa, pentru moment, nu exista informatii referitoare la identitatea agresorilor.
Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO