Politică externă

Cota de popularitate a lui Berlusconi este la un nivel record

15.10.2008, 19:14 18

Cota de popularitate a premierului italian Silvio Berlusconi a ajuns la nivelul de 62 la suta, cel mai ridicat de la revenirea sa la putere in mai, arata rezultatele unui sondaj de opinie.

"In pofida crizei economice, a nivelului scazut de trai si a inflatiei si desi guverneaza prin decrete, a mutat guvernul in resedinta sa personala si a transformat Executivul intr-un consiliu de administratie, Silvio Berlusconi continua sa fie in frunte", comenteaza ziarul de stanga La Repubblica. Creditat in luna mai cu 53 la suta, cota lui Silvio Berlusconi nu a incetat sa creasca, inregistrand, in iulie, o fluctuatie de patru la suta in comparatie cu luna anterioara (59%), iar in octombrie a atins 62 la suta. Popularitatea Guvernului ramane, la fel ca in luna septembrie, la nivelul de 54 la suta, la fel ca si cea a formatiunii Forza Italia. Principala formatiune a opozitiei, Partidul Democrat (PD), condus de fostul primar al Romei Walter Veltroni, continua sa isi piarda credibilitatea, avand in prezent 29 la suta, comparativ cu luna mai, cand era creditat cu 38 la suta. Sondajul a fost realizat de Institutul IPR Marketing pentru publicatia La Repubblica in perioada 13-14 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO