Politică externă

Schroeder a ajuns consilier la trustul de presa Ringier

25.11.2005, 22:31 24

Gerhard Schroeder, fostul cancelar german, va fi consilier pe probleme de politica internationala al grupului elvetian de presa Ringier, a anuntat ieri presedintele consiliului de administratie al societatii, Michael Ringier.

Anuntul a fost facut la o zi dupa ce fostul cancelar a renuntat la mandatul de deputat in Bundestag. Anterior, publicatiile germane spuneau, citand surse din anturajul fostului cancelar, ca acesta isi va deschide un birou de avocatura, la Berlin. Acest lucru a fost confirmat de grupul de presa elvetian. Asadar, Schroeder va fi consilier de presa, va conduce un birou de avocatura la Berlin si, in paralel, va incepe sa-si scrie autobiografia.

Schroeder nu va fi membru al consiliului de administratie si nici nu va activa intr-un alt organism al grupului Ringier, ci va fi "un interlocutor privilegiat".

Agentia ATS scria ieri ca lui Schroeder i-a fost deja rezervat un birou in cladirile de la ZŸrich ale grupului, desi el prelua postul la 1 ianuarie 2006.

Potrivit publicatiei germane Der Spiegel, aducerea lui Schroeder reprezinta "o adevarata lovitura de PR" pentru grupul Ringier.

Michael Ringier a spus ca experienta internationala a lui Schroeder reprezinta un castig pentru companie. Grupul elvetian de presa nu a oferit detalii privind sumele care urmeaza sa-i fie acordate lui Schroeder in schimbul serviciilor sale.

Michael Ringier a sugerat ca fostul cancelar a fost atras de functia de consilier al gru-pului media elve-tian din alte motive decat cele financiare.

"Daca l-ar fi interesat banii, ar fi ales sa desfasoare o alta activitate. Gerhard Schroeder a fost, pe cand era cancelar, un om care a dat dovada de modestie si asa va ramane", a de-clarat el.

Grupul Ringier si-a inceput activitatea in urma cu peste 170 de ani si este in prezent cel mai important grup de presa elvetian. La sfarsitul anilor ''80, grupul Ringier s-a extins si a investit pe piata din Europa Centrala si de Est. In Europa, grupul detine in prezent zeci de publicatii in tari precum Elvetia, Germania, Romania, Slovacia, Cehia si Ungaria.

Printre publicatiile pe care Ringier le detine in Romania se numara Libertatea, Capital, Evenimentul Zilei, ProSport, TV Mania si Bravo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO