Politică externă

SUA ofera Chinei dovezi privind agresiunea nord-coreeana

SUA ofera Chinei dovezi privind agresiunea nord-coreeana
26.05.2010, 12:24 32

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton,a declarat miercurica SUA va oferi informatii aditionale in incercarea de a convingeChina ca aliatul sau Coreea de Nord a scufundat in luna martie ofregata sud-coreeana, incident soldat cu 46 de morti, scrieFinancial Times. China a fost rezervata inprivinta unui raspuns, ceea ce ar putea ingreuna incercarile Coreeide Sud de a impune sanctiuni mai dure vecinilor din nord, in cadrulConsiliului de Securitate al ONU.

Hillary Clinton a spus ca un raport tehnic de 400 de paginiintocmit de o comisie internationala, inclusiv experti americanireleva concluzia "indubitabila" ca scufundarea fregatei a fostcauzata de Coreea de Nord si ca trebuie luate masuri desanctionare. Daca guvernul chinez va avea nevoie de dovezisuplimentare, SUA le va furniza, a adaugat Clinton.

"Sper ca oferta noastra va fi acceptata si China va intelegegravitatea situatiei", a declarat secretarul american, la Seul,unde se afla intr-o vizita de o zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO