Politică

Ponta, despre planurile unui guvern USL: La ministerul Finanţelor am dori un tehnocrat. Am merge pe reducerea CAS-ului. Nu este momentul oportun pentru vânzarea companiilor de stat

Autor: Adrian Voicu,

20.11.2011, 10:37 387

"La ministerul Finanţelor am dori să fie un tehnocrat acceptat de membrii alianţei USL", a declarat Victor Ponta, preşedinte al PSD, în cadrul emisiunii După 20 de ani, transmisă duminică la Pro TV.

Pus să aleagă între reducerea CAS şi reducerea TVA, şeful PSD a spus că ar merge pe reducerea CAS-ului. De asemenea, pe un termen de patru ani, TVA-ul ar putea fi redus până la 20%. Considerăm că păstrarea TVA-ului la o cotă atât de mare nu este benefică pentru dezvoltarea economiei.

Suntem împotriva ideii vânzării companiilor de stat într-un astfel de context internaţional care nu ar aduce mulţi bani la bugetul României. Şeful PSD a spus că pentru moment ar fi bun un management nepolitic, privat.

"Pot să spun că pe baza datelor la care avem acces, cu un deficit zero, aşa cum spune Traian Băsescu, creşterea economică va fi zero. Noi am pus în programul economic o creştere de 3%-4%-5% în următorii ani", a declarat preşedintele PSD. "Eu nu cred că România trebuie să îşi propună un deficit zero pentru că în acest fel nu am avea dezvoltare economică", a mai spus Ponta.

Un guvern USL ar interzice folosirea fondului de rezervă a guvernului pentru finanţarea autorităţilor locale, pentru că astfel de finanţări se fac pe criterii politice, a mai spus Ponta.

La nivel politic, fenomentul cel mai important al ultimelor zile este acest asalt asupra autorităţilor locale, sistemul politic permiţând distribuirea banilor primiţi din bani publici către persoane private, este de părere preşedintele PSD.

Este un sistem public de folosire a banului public pentru a cumpăra putere politică, consideră Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO