Politică

Premierul acceptă un consiliu de dialog economic şi "ora Guvernului"

Premierul acceptă un consiliu de dialog economic şi "ora Guvernului"

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Iulian Anghel

18.01.2012, 15:47 325

Puterea şi opoziţia au decis constituirea unui Consiliu de dialog economic care să reunească experţi din ambele tabere. Acesta ar urma să caute soluţii pentru impulsionarea economiei şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Deocamdată avem de-a face cu o intenţie, detaliile urmând să fie furnizate ulterior.

La întâlnirea de astăzi dintre putere şi opoziţia nu s-a mai ajuns la niciun acord, în afară de organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare (Parlamentul este în vacanţă) pentru examinarea situaţiei sociale din ţară.

Guvernul, prin vocea premierului Emil Boc, s-a arătat, în schimb, dispus să vină regulat în faţa Parlamentului. Potrivit sugestiei premierului, Legislativul ar putea institui o aşa-numită "oră a Guvernului" în care acesta să dea raportul Parlamentului, foarte probabil odată pe lună.

Liderii opoziţiei au anunţat că vor relua în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare cererea ca Guvernul să demisioneze şi să fie instalat un cabinet independent care să gestioneze lucrurile până la alegerile anticipate. Premierul Boc susţine însă că nu are rost să se organizeze anticipate cu doar câteva luni înaintea celor la termen, în toamnă, calculul său plecând de la ipoteza că alegerile înainte de termen presupun timp - cel puţin două luni până la dizolvarea Parlamentului şi alte câteva pentru organizarea efectivă a alegerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO