Politică

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan: Dragnea să nu rezolve cu jumătate de măsură criza; Să respingă OUG 13 şi să adopte OUG 14

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan: Dragnea...

Autor: Cătălina Mănoiu

13.02.2017, 14:51 70

„PNL solicită domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de faţă în societatea românească. Am observat că domnul Liviu Dragnea se concentrează doar pe OUG 14, care trebuie aprobată de Parlament”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

PNL cere ca „indiferent de interpretările juridice în care pare expert” Liviu Dragnea, Parlamentul să adopte o „poziţie fără echivoc”, să respingă OUG 13 şi să adopte OUG 14, spune Turcan.

„Dacă nu se doreşte amânarea rezolvării situaţie, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ ale celor două OUG trebuie să fie umătorul: dezbaterea în Parlament şi respingerea OUG 13 şi debaterea în parlament şi adoptarea rapidă OUG 14, cu un amendament de clarificare a constituţionalităţii din această odonanţă”, a susţinut Turcan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a făcut vineri un apel la membrii Legislativului pentru adoptarea "în cel mai scurt timp" a "legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO