Politică

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la Oradea: Sunteţi exemplul că în România se poate

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la Oradea: Sunteţi...

Autor: Andreea Tobias

20.04.2024, 14:03 43

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dat exemplul administraţiei din Oradea „că în România se poate”: „se poate să venim cu un alt model de dezvoltare, aş putea să spun, modelul liberal”.

„Aveţi de ce să fiţi mândri. Aveţi un oraş model, aţi construit o comunitate puternică şi sunteţi exemplul că în România se poate. Se poate să venim cu un alt model de dezvoltare, aş putea să spun, de ce nu, modelul liberal, bazat pe investiţii, pe capacitate managerială şi pe priceperea de a atrage fonduri europene”, le-a spus Ciucă bihorenilor prezenţi la evenimentul intitulat „105 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în judeţul Bihor şi în Oradea”.

Potrivit preşedintelui liberal, Oradea este faimoasă peste hotare pentru că e campioană la proiecte de succes.

Printre altele, Ciucă a enumerat Spitalul Judeţean Bihor, care are unicul laborator complet robotizat într-un spital de stat din România şi va construi cel mai mare spital de boli infecţioase şi pneumologie din ţară, cu o investiţie de 594 de milioane de lei.

„Anul trecut aţi realizat o premieră: cea mai complexă lucrare din ultimele decenii, cu 7 pasaje rutiere menite să fluidizeze traficul în centrul municipiului. Aveţi un buget record în anul 2024 şi urmează noul complex pentru învăţământ dual”, a adăugat liberalul.

De asemenea, Bihorul este primul judeţ din România dotat cu un veritabil terminal cargo: „toate acestea creează premisele atragerii de noi investitori şi creşterea mediului de afaceri deja bine înrădăcinat în Oradea şi în Bihor. Toate aceste realizări au fost posibile prin încrederea reciprocă şi parteneriatul între o administraţie liberală eficientă, un mediu de afaceri dinamic şi cetăţeni”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO