Politică

Primarul Firea a reziliat contractul Primăriei Capitalei cu firma UTI. Centrul de management al TRAFICULUI, gestionat în prezent de Administraţia Străzilor. Câte intersecţii sunt monitorizate

Primarul Firea a reziliat contractul Primăriei Capitalei...

Autor: Radu Tutulan

18.07.2017, 12:57 252

"În acest moment, contractul a fost reziliat. Doar acest centru funcţionează. L-am realizat de la zero, pe investiţia Primăriei Capitalei prin Administraţia Străzilor, deci practic acum putem să vorbim despre un centru de management al traficului care este cu adevărat al Primăriei Capitalei, este gestionat de angajaţii noştri, iar informaţia merge direct la cei care trebuie să ia decizia pentr fluidizarea traficului", a declarat, marţi, Gabriela Firea la inaugurarea noului Centru de Management al Traficului din cadrul Primăriei.

Întrebat dacă se vor cere despăgubiri, edilul a declarat că juriştii din Primăria Capitalei analizează acest lucru, o decizie în acest sens urmând a fi luată.

Primarul general a inaugurat, marţi, noul Centrul de Management al Traficului situat în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, precizând că că în sistem sunt integrate 215 intersecţii din Capitală, urmând ca până la finele lui 2017 să mai fie racordate încă 60 de intersecţii.

”Există 280 de camere video amplasate în Capitală, atât în zona intersecţiilor, cât şi în principalele puncte strategice ale oraşului, iar toate aceste informaţii pot fi observate pe ecranele din Centrul de Management al Traficului. Cele 280 de camere video transmit pe ecranele centrului informaţii din 215 intersecţii semaforizate din Capitală, din totalul de 450 de intersecţii semaforizate pe care le avem în Bucureşti în acest moment. Până la sfârşitul anului vor
mai fi racordate la acest sistem de management al traficului alte 60 de intersecţii semaforizate, iar până la mijlocul anului viitor ne dorim ca toate cele 450 de intersecţii semaforizate să fie integrate în acest sistem”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a declarat că echipa care se ocupă de noul centru de control este alcătuită exclusiv din reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, ai Poliţiei Locale şi ai Administraţiei Străzilor, centrul de management al traficului urmând să aibă program permanent.

În ceea ce priveşte costul investiţiei, Gabriela Firea a spus că acesta este de aproximativ 260.000 de euro, dar este o investiţie mică, comparativ cu efectele semnificative pe care le va avea în ceea ce priveşte managementul traficului în Capitală, respectiv creşterea fluidizării traficului cu 20-30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO