Politică

PSD ramane in epoca baronilor locali

30.04.2004, 00:00 17



PSD a mai ars o etapa in stabilirea candidatilor la alegerile locale. Si-a stabilit oamenii din teritoriu si a amanat din nou anuntarea candidatilor la primariile de sector ale Bucurestiului. Potrivit declaratiilor oficiale pe aceasta tema, dar si a informatiilor provenite din surse care doresc sa ramane anonime, pare foarte posibil ca oamenii contestati de-a lungul mandatului, supranumiti intre timp baroni locali, in cea mai mare parte a lor, sa reprezinte PSD si in confruntarea politica de la 6 iunie. Cu mici exceptii, dar care nu au fost confirmate oficial, se pare ca de la Bebe Ivanovici si Marian Oprisan, de la Dumitru Sechelariu la Marian Vanghelie, acestia cu totii vor aparea pe liste, in pofida sarabandei de declaratii ale varfurilor de la centru care spuneau ca este posibil ca in unele cazuri (cele cercetate de PNA), partidul de guvernamant sa gaseasca inlocuitori.



Nu este precis daca Nicolae Mischie va mai fi pe liste. PNA a anuntat ieri ca a iesit din etapa cercetarilor si trece la deschidere de dosar penal. Presedintele Consiliului Judetean Gorj este chemat la PNA saptamana viitoare, la audieri.



Bebe Ivanovici, omul care a facut posibila asocierea certificatelor de revolutionar cu multiplicarea prin tipografie, dar care a fost contestat in acest mandat pentru presupuse afaceri ilegale cu terenuri, pare sa se afle in fruntea plutonului de la Ilfov pe care il aliniaza PSD la 6 iunie. Marian Oprisan, un nume erodat din perspectiva morala - dupa ce a fost acuzat ca a decapitat presa independenta locala, ca a mituit electoratul cu serbari mai fastuoase decat isi putea permite Focsaniul - va fi, tot cap de lista, la Vrancea. Ambii sunt oameni puternici in partid, conduc organizatiile locale ale PSD. Au fost si vor sa mai fie presedintii Consiliilor judetene respective. La fel de puternic este considerat si Dumitru Sechelariu, cel care s-a situat la limita legalitatii (dupa unii, se pare ca a incalcat-o) atunci cand a organizat tombole pentru a atrage la votarea Constitutiei cetatenii din Bacau. Sechelariu, patron de firme si de echipa de fotbal, generos precum "vataful" (Ion Iliescu a spus-o) cu aceia veniti sa-l felicite de ziua lui, mai candideaza pentru inca un mandat. A promis, in schimb ca, pe perioada campaniei electorale, nu va mai organiza audientele care i-au dus faima de primar - in timpul carora se spune ca le da bani oamenilor veniti sa se planga de nevoi.



Ramane imprecisa candidatura lui Marian Vanghelie, pe care se pare ca il vrea filiala, dar nu si conducerea de la centru. PNA, pana aseara, cand s-a inchis editia, nu se pronuntase impotriva lui.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO