Politică

Raluca Turcan: Partidul Popular European sprijină eforturile lui Klaus Iohannis de apărare a legii în faţa planurilor PSD-ALDE

Raluca Turcan: Partidul Popular European sprijină...

Autor: Cătălina Mănoiu

24.01.2017, 17:03 51

''Partidul Popular European (PPE) sprijină total eforturile Preşedintelui României, dl. Klaus Iohannis şi ale Partidului Naţional Liberal, de apărare a Legii în faţa planurilor coaliţiei PSD-ALDE de a graţia şi amnistia faptele unor protejaţi politici'', a afirmat preşedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a susţinut că în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu preşedintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz şi cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, mesajul a fost unul de sprijin ''total'' pentru ''apărarea Legii şi a statului de drept în România''.

''Iniţiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice'', a subliniat ea.

Turcan a mai spus că aplicarea nediscrimatorie a legii stă la baza prosperităţii şi a democraţiei în Uniunea Europeană, ''iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienţii politici este de natură să submineze încrederea cetăţenilor în propria ţară''.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO