Politică

Rus: Le spun politicienilor, lui Băsescu şi Antonescu că în spatele deciziilor lor se află un popor

Autor: Livia Ispas, Elvira Gheorghita

06.08.2012, 12:00 680

Ioan Rus a declarat, luni, după ce şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne, că le spune politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, că în spatele lor şi a deciziilor lor "se află un popor şi o ţară".

"Politicienilor români, începând tot cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Atnonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi a deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară", a adăugat Ioan Rus.

Ministrul demisionar al Internelor a mai spus că speră ca cei care vor veni după el la MAI să nu permită implicarea instituţiei în bătălii pentru putere.

"Cel care vine după mine la MAI să nu permită ca MAI să fie involvat în bătălii pentru putere", a mai spus Ioan Rus.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

"Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, chiar bine" şi că el este un politician "onest, corect".

Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Ministrul demisionar al Internelor a mai spus că nu poate accepta ca MAI să fie părtaş "la ceva ce nu înseamnă lege, ce nu înseamnă respectarea legii în România", precizând că limitele demnităţii sale şi le stabileşte singur.

El a mulţumit profesioniştilor din MAI care şi-au făcut datoria.

"Totodată, vreau să mulţumesc echipei de profesionişti din MAI care şi-a făcut datoria şi îmi exprim speranţa că profesioniştii vor lucra cu neutralitate politică şi bună-credinţă", a mai spus ministrul demisionar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO