• Leu / EUR4.7345
  • Leu / GBP5.2361
  • Leu / USD4.2201
Politică

Scandal monstru la Primăria Capitalei: Primarul Firea a demis conducerea Direcţiei de Achiziţii, iar şeful RATB şi-a dat demisia

Scandal monstru la Primăria Capitalei: Primarul Firea a demis conducerea Direcţiei de Achiziţii, iar şeful RATB şi-a dat demisia

Autor: Mediafax

23 aug 2017 5150

”Am decis demiterea conducerii Direcţiei de Achiziţii din cadrul PMB întrucât sunt profund nemulţumită de modul în care se desfăşoară activitatea acesteia şi, în special, de modul în care a gestionat licitaţia pentru achiziţia de autobuze. Ne aşteaptă licitaţii complexe, pentru proiecte esenţiale de dezvoltare a Capitalei şi nu putem accepta tergiversarea unor proceduri şi termene din cauza unor funcţionari care nu îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetenţă, fie din interese nelegitime”, a declarat Gabriela Firea printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

De asemenea, primarul general a anunţat că a acceptat demisia unui reprezentant al conducerii RATB.

”Am analizat şi modul în care conducerea RATB şi consiliul de administraţiei al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitaţie. În concluzie, în această dimineaţă, am acceptat demisia preşedintelui Consiliului de Administraţie al RATB. Aşteptăm ca noul sistem electronic de achiziţii publice (SICAP) să asigure soluţii pentru problemele cu care se confruntă autorităţile în procedurile de licitaţii publice, inclusiv să fie însoţit de un manual de utilizare coerent şi în deplin acord cu softul. Este, de asemenea, esenţială sincronizarea operării sistemului naţional cu cel european. Consider că Agenţia pentru Agenda Digitală trebuie să ia măsuri urgente împotriva celor care se fac vinovaţi de disfuncţionalităţile sistemului actual”, a precizat edilul.

Anunţul vine după ce licitaţia organizată de Primăria Capitalei în vederea achiziţionării a 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze a fost anulată de SEAP fiindcă niciunul dintre participanţi nu a venit cu o ofertă de preţ, aşa cum se impunea. Municipalitatea a explicat că de vină este o eroare a Sistemului de Achiziţii Publice (SEAP), care nu a procesat comanda de prelungire cu încă două zile a datei limită de depunere a ofertelor.

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7345
Diferență: 0,0528
Ieri: 4.7340
Azi: 4.2201
Diferență: 0,5983
Ieri: 4.2129
Azi: 5.2361
Diferență: -0,6395
Ieri: 5.2448
Azi: 4.2663
Diferență: -0,0913
Ieri: 4.2801