Politică

Tariceanu: Cei care considera alegerile anticipate oportune dau dovada de infantilism politic

13.02.2006, 20:14 20

Premierul Calin Popescu Tariceanu critica formatorii de opinie si politicienii pentru ca aduc pe agenda publica "teme parazite" care, spune el, nu au nici o legatura cu prioritatile populatiei si lasa deoparte prioritatile guvernamentale si integrarea europeana.

"Observ ca exista in dezbaterea publica o serie de subiecte care nu au nimic

de-a face cu ceea ce ar insemna prioritatile Romaniei. Este o perioada in care as spune ca mai degraba politica se caracterizeaza sau este caracterizata prin spectacole, prin show-uri, prin declaratii nervoase si mai putin printr-o agenda care sa corespunda in primul rand agendei publice a populatiei. La acest lucru contribuie evident si politicienii, si formatorii de opinie", afirma premierul .

Asadar, spune Tariceanu, s-a creat perceptia ca doar Guvernul lupta impotriva coruptiei, mai ales dupa ce ordonanta privind infiintarea DNA a fost respinsa in Senat. El s-a declarat insa convins ca parlamentarii isi vor reconsidera pozitia si vor adopta ordonanta, altfel guvernul va lua in calcul posibilitatea aprobarii ei prin asumarea raspunderii guvernamentale.

Tariceanu mai spune ca diferentele de opinii din ultima perioada care au inflamat coalitia la guvernare nu vor conduce spre alegeri anticipate, pe care nu si le-a dorit si nu si le doreste, si a sugerat ca cei care le considera oportune in continuare dau dovada de infantilism politic.

"Am senzatia uneori ca unele dintre partidele politice din Romania, si din cauza dimensiunilor pe care le au, se poarta exact, as cita titlul acela de serial ÇTanar si nelinistitÈ. Cam asa sunt si partidele acestea care, in lipsa unui proiect politic major, nu au decat o tema care este revolutia permanenta si care in Romania se traduce prin alegeri anticipate", spune Tariceanu.

Premierul afirma totodata ca fuziunea cu PD, cel mai vehement sustinator al anticipatelor anul trecut, nu se poate realiza decat sub umbrela liberala, sugerand ca daca PNL va renunta la principiile sale si va trece la curentul popular, asa cum a propus PD, atunci liberalii autentici vor crea un nou partid politic.

In alta ordine de idei, Tariceanu a vorbit despre prioritatile economice ale cabinetului sau si despre privatizarea CEC.

El a spus ca raspunsul in privinta privatizarii acesteia va fi dat in maximum o luna de zile si a aratat ca procesul de privatizare ar putea fi amanat daca nu va exista certitudinea ca banca se va adresa in continuare persoanelor cu venituri reduse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO