Politică

UDMR face permutari in Guvern: Winkler in locul lui Nagy

UDMR face permutari in Guvern: Winkler in locul lui Nagy

Winkler lasa pozitia de secretar de stat la Comert pentru a prelua un minister care are in portofoliu 46% din Romtelecom

25.07.2007, 18:34 18

UDMR se pregateste sa-l anunte pe Iuliu Winkler, secretar de stat la Ministerul Comertului si IMM-urilor, pentru pozitia de ministru al comunicatiilor, in locul lui Szolt Nagy, care a fost suspendat din functie de presedintele Traian Basescu, au confirmat pentru ZF surse din conducerea Uniunii.
Contactat de ZF, Winkler nu a vrut sa comenteze asupra nominalizarii, afirmand doar ca liderii UDMR il vor anunta pe viitorul ministru dupa expirarea perioadei de interimat la Ministerul Comunicatiilor.
Pentru ca Nagy, anchetat de Parchet in dosarul privatizarilor din energie, sa-si poata relua mandatul era nevoie de o decizie a instantei intr-un termen de 45 de zile. Termenul expira maine, insa dosarul nu a ajuns inca in instanta, drept urmare Nagy trebuie sa plece.
Pe perioada celor 45 de zile, interimatul la Comunicatii a fost asigurat de ministrul lucrarilor publice, Laszlo Borbely.
Mutarea lui Winkler la Comunicatii are bataie lunga pentru liderii UDMR, demnitarul fiind si al doilea candidat pe lista Uniunii pentru europarlamentare. El ar urma sa renunte asadar la ambitiile europene, pentru a permite candidatura pe listele UDMR a episcopului reformat Laszlo Tokes.
Intre presedintele Uniunii, Marko Bela, si Tokes, aflati in conflict de cativa ani, exista tatonari in privinta unei candidaturi comune, insa pana acum cei doi politicieni nu s-au intalnit pentru negocieri. Tokes a afirmat recent ca nu va candida daca pe listele UDMR se afla persoane suspectate de coruptie.
Pe primul loc la alegerile europarlamentare se afla ministrul suspendat al telecomunicatiilor Zsolt Nagy. El este cel de-al doilea ministru suspendat de presedintele Traian Basescu, dupa liberalul Teodor Atanasiu.
Winkler (43 de ani) a gestionat Ministerul Comertului in guvernul Tariceanu I, fiind numit secretar de stat la Ministerul IMM-urilor si Comertului, dupa restructurarea guvernului in aprilie 2007. A fost deputat intre 2000 si 2004 si a fost membru al Comisiei de buget.
A absolvit Colegiul National de Aparare. Este licentiat in finante si asigurari la Universitatea Petrosani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO