Politică

USR: Cel mai probabil vom avea 43 de mandate de deputaţi şi senatori

USR: Cel mai probabil vom avea 43 de mandate de deputaţi...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.12.2016, 13:09 644

"Cred că acest grup de 43 de parlamentari, cel mai probabil pe cifrele de acum, va fi cel mai activ grup din Parlamentul României. Orice s-ar întâmpla, oricine va face guvernul, vom demonstra celor care ne-au votat că a meritat să aibă încredere în noi", a declarat fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, candidat pe a doua poziţie pe lista USR la Camera Deputaţilor în Capitală.

El a mai spus că sunt opt mandate de deputat în Bucureşti, iar trei sau patru de senator. De asemenea, a mai dat ca exemple Timiş, Braşov, Cluj şi Sibiu.

La rândul său, liderul USR, Nicuşor Dan, a anunţat că viitorii parlamentari se vor întruni după ce BEC va anunţa rezultatele definitive.

"O să aşteptăm softul de la BEC. E un soft foarte complicat, dacă nu ai datele finale. Deci e o atribuire pe care o facem în soft în urma resturilor de voturi care rămân la toate judeţele, la toate partidele", a precizat Dan

Liderul USR a mai spus că nu a fost contactat nici de preşedintele Klaus Iohannnis, nici de premierul Dacian Cioloş.

De asemenea, Nicuşor Dan a vorbit şi despre perspectivele parlamentare ale USR.

"Va fi o presiune pozitivă pe care o vom pune pe celelalte partide prin modul în care vom interacţiona cu cetăţenii, prin modul în carevom interacţiona cu vocile din societate care au ceva de spus, pe care le vom invita la toate dezbaterile din Parlament pentru că expertiza lor trebuie să fie folosită. (...) Pe chestiuni pozitive, care să îmbunătăţească viaţa românilor, vom colabora în mod pozitiv cu viitoarea majoritate. Dacă însă, cum din păcate se întâmplă la Bucureşti deja, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităsţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept, aşa cu de exemplu legea amnistiei penale şi fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are", a menţionat preşedintele USR.

Potrivit acestuia, mesajul parlamentarilor USR va fi: "Vom face opoziţie în favoarea cetăţenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenţi la orice act de corupţie, de abuz şi vom fi partenerul cetăţeanului în relaţia cu autorităţile".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO