• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Politică

USR-PLUS anunţă condiţiile pentru a vota în favoarea următorului guvern

USR-PLUS anunţă condiţiile pentru a vota în favoarea următorului guvern

Autor: Elena Crangasu, Mediafax

14.10.2019, 11:12 244

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că va merge marţi la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni, precizând că Alianţa USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. El a enunţat şi patru condiţii pentru a vota în favoarea următorului guvern.

”Voi merge mâine la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni. Până la sfârşitul acestei zile voi avea o discuţie cu liderii USR din teritoriu pentru a stabili condiţiile în care am putea să acordăm un vot de învestitură unui cabinet de tranziţie. Alianţa USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziţia noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare şi ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii. Putem însă să acordăm votul de învestitură unui cabinet care îşi asumă o durată de viaţă limitată pentru pregătirea alegerilor. Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”, a anunţat pe Facebook Dan Barna.

El a enunţat şi patru condiţii pentru a vota în favoarea următorului guvern.

Există deja în USR şi în Alianţă un consens pentru câteva condiţii ce ţin de valori, fără de care USR nu va da vot de învestitură. Noi le-am susţinut deja de multă vreme şi pot fi rezolvate foarte rapid prin procedură parlamentară, care trebuie să aibă loc înainte de orice alt vot. E o probă de functionare şi responsabilitate a majorităţii care ar urma să voteze guvernul şi o dovadă minimală de bună credinţă privind direcţia ţării în perioada următoare. Abia după indeplinirea lor vom putea vorbi despre noul guvern şi celelalte obiective ce trebuie să se regăsească în mandatul său”, a precizat Barna.

Cele patru condiţii sunt:

Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi - esenţială pentru legitimitatea aleşilor locali şi recuperarea democraţiei la nivel local.

Votarea iniţiativei “Fără Penali în funcţii publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziţia de Comisar European ce revine României.

Desfiinţarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulţi au comis noi fapte de violenţă.

”Toate aceste lucruri se pot întâmpla într-o zi de muncă la Parlament”, a conchis Dan Barna.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026