Politică

Vicepresedintii lui Ponta intorc gramezile de euro cu lopata

21.02.2010, 23:00 17

Ca social-democraTia romaneasca la varf nu este apanajulsaracilor este un adevar care a aparut odata cu Gabriel Bivolaru sia culminat cu declaratia de avere a fostului premier PSD AdrianNastase, in 2004, care detinea la acea vreme cel putin 1 milion dedolari din mostenirea de la matusa Tamara si mai multelocuinte.

Sutele de mii de euro sunt si unitatea de masura pentru nouaechipa de vicepresedinti a lui Victor Ponta, insusi noul presedinteal formatiunii fiind un om foarte bogat, daca este sa-i analizezideclaratia de avere: el detine impreuna cu sotia sa trei locuintesi a castigat anul trecut de la firma sa de avocatura aproape200.000 de euro, potrivit declaratiei de avere depuse la CameraDeputatilor.

Noii vicepresedinti alesi, Constantin Nita sau EcaterinaAndronescu, au averi comparabile. Bunurile lui Nita, conturile siveniturile din dividende au o valoare de aproximativ 200.000 deeuro, in vreme ce Ecaterina Andronescu are aproximativ 300.000 deeuro. Marian Vanghelie, care a fost ales si el vicepresedinte, nusi-a depus declaratia de avere, desi este primar la sectorul 5 alCapitalei din 2000.

El afirma in 2004 ca detine "vreo" 2 milioane de dolari. TitusCorlatean este unul din "saracii" partidului, cu un apartament invaloare de aproximativ 20.000 de euro si are in conturi aproximativ10.000 de euro.

In aceeasi vreme, vicepresedintele Ion Toma valoreazaaproximativ 300.000 de euro, in vreme ce secretarul general alpartidului, Liviu Dragnea, despre care se stie ca este o persoanafoarte influenta in Teleorman, unde este seful ConsiliuluiJudetean, detine doua apartamente si o casa de vacanta la Navodarisi are intr-un cont 23.000 de dolari. El a primit dividende de20.000 de euro anul trecut de la un hotel din Turnu Magurele.Europarlamentarul Adrian Severin valoreaza aproximativ 250.000 deeuro, bani pe care i-a agonisit in ultimii ani din publicarea decarti, articole, studii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO